Jagten på det perfekte arbejdsliv
Livestream d. 25.01.23
Du har levet under en sten
… hvis du ikke er stødt på begrebet “4-dages arbejdsuge”. Det er ligesom blevet det forjættede land - tænk hvis man kunne arbejde mindre, tjene det samme, og tilmed både hæve effektivitet og arbejdsglæde?
Henrik Stenmann har i Danmark været foregangsmand for denne tilgang og tanke, da han har været den drivende kraft bag IIH Nordics transformering til en anden måde at arbejde på, hvilket han har holdt mange foredrag om, er blevet interviewet utallige gange, og der er tilmed skrevet en glimrende bog om deres rejse.
Det lyder jo tillokkende - men hvordan er det i virkeligheden? Og hvem er det for? Hvad har de lært efter at have levet i med det i årevis?
Det har vi inviteret Henrik ind til vores kontor til en livestream, hvor vi snakkede om netop dette ting.
Samtalen kredsede bl.a. omkring:
Er 4 dages arbejdsuge virkeligt så godt som det lyder (og hvad er det egentligt i praksis)?
Hvad er de største positive forandringer det har skabt?
Hvad er bagsiden af medaljen?
Hvilke forudsætninger skal der være til for at kunne arbejde mindre?
Hvad er de bedste tips til at højne arbejdsglæden og trivsel, samt sørge for at produktiviteten stadig er høj?
Klik på videoen ovenfor og hør/se hele samtalen mellem Rasmus Luckow-Nielsen og Henrik Stenmann!
Mød Henrik Stenmann
Henrik Stenmann grundlagde i 2005 det digitale bureau IIH Nordic, hvor mere end 50 specialister arbejder med data, digital strategi og markedsføring.
Kongstanken var allerede fra starten at skabe Danmarks bedste arbejdsplads og blive bedre til at udnytte data/fakta. Henrik elsker at forbedre og optimere eksisterende processer og metodikker.
Med nysgerrighed og en passion for at eksperimentere er det lykkedes, at gå fra en 5 dages arbejdsuge i branche som lever af at sælge timer til 4 dages arbejdsuge / ca. 30 t - men med det samme i løn.
Vi inviterede to stærke stemmer ind på kontoret for at snakke med kunstig intelligens. Hør Anne Skare Nielsen og Natasha Friis Saxberg give deres meninger på AI og arbejdsliv.
I Reload bruger vi meget tid og penge på at rejse sammen. Det gør vi for at skabe de stærkest mulige relationer mellem os. For det giver tryghed, arbejdsglæde og bedre samarbejde for alle.
Vi har bedt fem forskellige Reloadere om at komme med deres anbefalinger til de stille dage, hvor man skal ligge i solen og suge tankevitaminerne til sig. Det blev til nogle vidt forskellige læsetips, der kommer forbi ubåden, rumraketten og Søstrene Grenes kundesegment. Klik ind og læs med!
Når man arbejder med komplekse projekter, er det vigtigt, at man har de rigtige metoder ved hånden for at sikre, at man tager bevidste valg frem for at handle på automatik. Ellers er der en fare for, at projektet bliver præget af en masse tilfældigheder og ubevidste antagelser.
Hvis du har arbejdet i software-branchen de seneste 20 år, så er du næppe kunnet komme udenom David Heinemeier Hansson. David er både en rasende dygtig udvikler og en succesfuld reflekterende leder. Se ham dele ud af holdninger i denne livestream om arbejdsliv og produktivitet.
Da vi i sin tid inviterede Anne Skare Nielsen ind på kontoret, skulle det handle om arbejdsglæde og at genopfinde sig selv. Men samtalen gik højt, vidt og bredt og endte med at handle om alt muligt - omend stadigvæk super interessant og inspirerende. Se med!
Alle snakker om 4-dages arbejdsuge. Men er kun fede tider, eller er der også en bagside af medaljen? Hvad kræver det, egentlig? Henrik Stenmann deler ud af erfaringer i denne livestream.
Der er mange veje til rom, og det samme gælder udvikling. I et podcast-forsøg har Christian hevet Mathias og Mikkel ind i studiet til en snak om, hvordan de blev udviklere. Klik ind og hør/se mere!
Det er meget svært at finde gode, konkrete eksempler på Agile fra den virkelige verden. Så nu kommer Benjamin Rasmussen med sine egne, fra den virkelig hverdag, og om hvorfor han elsker Agile —selvom det er hamrende irriterende at arbejde med.
Vi var så heldige at få Kontorchef, Louise Nielsen Wernberg, med i vores livestream, da hun sammen med Digital Direktør i Advice, Jesper Pedersen, fortalte om de dramatiske og intense dage, da epidemien stod på sit højeste.
Store it-projekter som trækker ud, bliver dyrere og dyrere, tager år og måske milliarder af kroner at bygge: Og når de så søsættes, så fejler de eklatant. De virker simpelthen ikke. Hvad gør man så?
For mig personligt var det første møde med ‘Agile’ ret frusterende. Der er en virkelig god forklaring på, hvorfor buzzwords kan frustrere og forvirre, som de så ofte gør — men for at finde den forklaring skal vi lige et hop tilbage til det 19. århundrede.
Allerede før man overhovedet er i gang med agile transformationer og metoder, er det svært, fordi der hersker mange idéer om, hvad det egentlig betyder og indebærer. Ofte opdager vi faktisk ikke engang, at vi er i gang med at tale om helt forskellige ting, selvom vi bruger mange af de samme ord og nikker flittigt til hinanden. Vi kan komme rigtig langt, hvis vi husker én simpel ting …
I denne livestream handler det om, hvordan man skaber en måde at arbejde på, så man får hurtige svar; ja hvordan man får indarbejdet korte feedback loops i sine digitale projekter.
Se med når Claus Nygaard deler sit dybdegående kendskab til ChatGPT og viser inspirerende brugsscenarier i vores allerførste livestream i 2024. Claus var gæst og formidlede en skattekiste af viden og praktiske løsninger.