Livestream med Lars Kruse

Livestream den 2. februar 2022
Undgå mislykkede it-projekter   

Vi har alle sammen hørt det igen og igen. Store it-projekter som trækker ud, bliver dyrere og dyrere, tager år og måske milliarder af kroner at bygge: Og når de så søsættes, så fejler de eklatant. De virker simpelthen ikke. 

Set udefra er det de samme fejl der begås igen og igen med situationen “Nu er det færdigt, så mangler vi bare at se, om det virker”. Hvilket det jo ofte ikke lige gør. Det er frygteligt at være vidne til.

Men der findes andre veje frem mod digitale løsninger, der rent faktisk virker i virkeligheden. 

Én af de tilgange der blivet hypet meget de seneste år er MVP tilgangen. Det står for Minimum Viable Product, og er grundlæggende en tilgang der blev ekstremt populær efter Eric Ries' bog “Lean Startup” ramte tech-branchen år tilbage. 

Grundlæggende er tanken, at man billigst og hurtigst muligt skaber sit eget feedback loop, hvor man kan validere, hvorvidt en idé rent faktisk holder vand eller ej. 

Begrebet er virkelig blevet taget ind, men vi har nok alle være involverede i projekter, hvor MVP’en altså var en større million-satsning. MVP begrebet bliver ofte misforstået og misbrugt.

I denne livestream er vi i samtale med Lars Kruse, der i mange år stod i spidsen for Praqma, et succesfuldt konsulenthus, der specialiserede sig i at hjælpe deres kunder med kontinuerligt at levere værdi i deres digitale løsninger. 

Vi talte om

  • Hvordan skal man egentligt gribe et større projekt an, så man ikke ender i “SKAT” fælden?
  • Hvorfor er der så mange kuldsejlede IT-projekter?
  • Hvad er vores gode og dårlige erfaringer med MVP tilgangen? 
  • Hvordan validerer man en idé? Hvad er forskellen på prototyping og pretotying?
  • Hvordan skal man håndtere "agile" projekter i store organisationer og offentlige instanser?

Se livestreamen, hvor vi delte ud af vores erfaringer fra virkeligheden i tæt dialog med vores publikum, som bl.a. efterfølgende skrev:

Håber at ledelsen i mange organisationer har set webinaret. Kunne spare samfundet mange penge og meget frustration. Mit personlige indtryk af branchen er, at effektiv kommunikation (både mellem udviklerne, brugerne, og ledelsen i firmaet/organisationen der har bestilt arbejdet) er alpha og omega også i software development.

 

I livestreamen nævner Lars Kruse The Lean Startup af Eric Ries og Alberto Saviolas koncept om pretotyping.

Lars Kruse 

Lars Kruse har i mange år stået i spidsen for Praqma, et succesfuldt konsulenthus der specialiserede sig i at hjælpe deres kunder med kontinuerligt at levere værdi i deres digitale løsninger. I dag er han selvstændig rådgiver i inc inc. 

 

Rasmus Luckow-Nielsen

Rasmus er administrerende direktør og partner i Reload A/S og har en strategisk, ledende rolle. 

Udover sine ledelsesopgaver, så fungerer Rasmus som strategisk sparringspartner for en række af Reloads kunder, hvor han har en særlig evne til at binde forretning, mennesker og teknologi sammen.