App som React Native, PWA eller Native?
Hvilken app-teknologi skal jeg vælge?

Cross-platform app i React Native? PWA? Native?

Hvilken mobil løsning skaber mest værdi for pengene på den lange bane?

Har du behov for at nå dine kunder eller brugere på farten, tale til dem der, der hvor de er, eller benytte mobil-mediet til at skabe nye muligheder for din forretning eller organisation? Den traditionelle tilgang er ofte at bygge en native app.

Det udfordrer vi. I stedet tager vi et holistisk blik på dine forretningsbehov, dine brugeres behov og de teknologiske muligheder til at understøtte dem. Mulighederne er nemlig mange, og målet er, i samarbejde med jer, at finde frem til den løsning, der giver netop din forretning og jeres brugere mest værdi for pengene på den lange bane.

Hvis din virksomhed har brug for en mobilapplikation, så har du overordnet tre muligheder; native, cross-platform (hybrid) eller en progressive web app (PWA). Indtil for få år siden, var det eneste reelle valg, at udvikle en selvstændig app til henholdsvis iOS og Android - en såkaldt "Native app". I dag vil det typisk give dig nogle fordele på performance og UX på bekostning af prisen. Ofte vil det koste mere at lave en Native applikation fremfor en PWA eller Hybrid app (hvor vi sværger til React Native).

Progressive Web Apps (PWA)

Progressive web apps (PWA) er en slags hjemmeside som også fungerer som mobil applikation. Det fede ved en PWA er, at du i princippet kan nøjes med at lave en hjemmeside, og så får du en app til iOS og Android oven i hatten. “3 for ens pris!”. Det lyder måske som den helt rigtige løsning for de fleste. Inden du kaster dig ud i at få lavet en PWA er der dog nogle begrænsninger du skal være opmærksom på:

  • En PWA er ikke tilgængelig i App store, men skal installeres via et link. Det kan have betydning for din markedsføring.

  • På iOS har en PWA ikke mulighed for at bruge diverse hardware integrationer. Det betyder at du for eksempel ikke vil kunne bruge Bluetooth eller højdemåleren i din telefon.

  • Der er ingen muligheder for at eksekvere kode, når appen er i baggrunden eller er lukket. Det udelukker baggrundsjob som for eksempel Notifikationer. Du kan altså ikke sende notifikationer til en app som er i baggrunden.

Det er derfor vigtigt at undersøge hvilke hardware integrationer din app har brug for. Hvis du kan klare dig med de begrænsninger en PWA har, så kunne det være vejen for dit produkt.

Cross-platform / hybrid (React Native)

Rigtig mange apps kan klare sig med ovenstående begrænsninger, men for nogle apps er Bluetooth, notifikationer eller nogle af de andre integrationer nødvendige, og så dur en PWA ikke. Hvis du fortsat gerne vil have fordelen af at udvikle én applikation til to platforme (iOS og Android), så kan en cross-platform applikation være vejen frem. Vi har gode erfaring med React Native, som benytter kendte webteknologier som JavaScript og React frameworket. Det gør at React Native er nemt og hurtigt at arbejde med.

Hvis valget falder på React Native så er der dog stadig nogle ting, man skal være opmærksom på.

  • Performance vil ikke være lige så høj som på en native applikation - men for de fleste typer applikationer har det ingen betydning.

  • Brugergrænsefladen er grundlæggende forskellige fra iOS til Android - det skal tænkes med, når man designer appens UX.

  • Bare fordi du udvikler en kodebase til to platforme, betyder det ikke, at du får to apps for ens pris - generelt er det dog noget billigere at udvikle en React Native app frem for en Native app.

Når vi bygger din webapplikation i React Native, får du glæde af mange af de særlige mobil features, som du får med en native app - fx muligheden for at sende notifikationer eller koble op til Bluetooth. Men du slipper for de tunge omkostningerne ved at udvikle og vedligeholde en app til både Android og IOS.

Vi har erfaring med både React og React Native. Du kan læse om vores erfaringer med React Native i nedestående case om Dansk Arkitektur Center.

Hvad så med Native?

Der er rigtig mange gode grunde til at arbejde med Native apps, særligt hvis du vil have en premium oplevelse eller hvis der er komplekse behov i din app. Her er der ikke nogen kompromisser - ud over at prisen oftest er i den tunge ende, fordi der skal bygges en specifik app til hver platform (typisk iOS og Android). 

Der er heldigvis et god udbud af dygtige app-huse i DK, og giv os et ring hvis du skal have en anbefaling.