Drupal 8

Webverdenen ventede længe og spændt på Drupal 8. Drupal 8 har vokset sig stor og stærk og må siges at være yderst kompatibel med de udfordringer og krav, der er i morgendagens digitale verden. 

Vi har for længst kastet os over herlighederne, og har derfor opnået en del erfaring med systemet. De projekter, vi er i gang med nu, udvikles i Drupal 8 og af projekter, der allerede er i luften på Drupal 8, kan vi bl.a. nævne Det Danske Spejderkorps, Journalistforbundet.dk og Samvirke

Drupal 8 overgår sin forgænger ved at være mere:

  • Responsiv 
  • Fleksibel
  • Åben
  • Hurtig
  • Lettere at lære
  • Brugervenlig
  • Flersproget
  • Sikker

Vores kundeløsninger på Drupal 8 

Flere af vores nye Drupal 8 løsninger har set dagens lys, og vi har en del på vej. 

Biblo.dk er Bibliotekernes initiativ til at holde de 9-14 årige tilknyttet bibliotekerne, og det kræver andre tilbud, end hvad bibliotekerne normalt tilbyder. Det nye Biblo.dk har fokus på gruppefunktionalitet, fx grupper hvor børn kan diskutere kulturelle emner. 

Der har været en masse fordele ved at bygge administrationsgrænsefladen på Drupal 8. Bl.a. har Drupal 8 gjort det muligt at arbejde bedre med tests, fordi de enkelte dele er mere adskilte. Det sikrer grundlæggende en højere kvalitet af websitet. Projektet er også et godt eksempel på eksponering af data og Drupal som integrationspunkt.

Vi går i Reload meget op i, at integrationen mellem forskellige systemer og leverandører fungerer godt. Det er komplekst, men noget, vi har prioriteret at få stor erfaring med.

Oplev biblo.dk 

D8 launch billede

Mobile first

Responsivt design er kommet for at blive. De mobile løsninger i Drupal 8 har taget et syvmileskridt, og der er nu nye måder at skræddersy, målrette og implementere indhold på, så det ser godt ud på forskellige devices. Alle temaer er responsive, hvilket vil sige, at indholdet tilpasser sig brugernes skærm, uanset om brugeren på det givne tidspunkt af dagen bruger tablet, smartphone eller desktop. Visningen af billeder er også blevet responsiv.

Brugervenlighed og sikkerhed i højsædet

Det er blevet enklere at redigere indhold i Drupal. Det er lettere for redaktører at oprette arbejdsplaner og bruge administrationssider til at tilpasse filtre fx. Der er blevet ryddet op, og strukturen er blevet mere simpel, så det er blevet lettere at undgå ulykker og fejl både for udviklere og redaktører. 

Fokus på fleksibelt indhold

Drupal har altid været et godt system at bruge, hvis man har brug for at vise indhold forskellige steder. Drupals struktur er nemlig - til forskel fra mange andre CMS-systemer - ikke bygget hierarkisk op med mange led og niveauer. Systemet skal nærmere ses som en container af indhold, der kan linkes til. Det sikrer en ekstrem fleksibilitet og bevægelighed. 

Det bliver kun mere og mere aktuelt i dagens digitale landskab, hvor brugernes vaner er blevet flydende, idet de dagen igennem skifter imellem mange forskellige platforme. Drupal 8 er gået skridtet videre fra sin forgænger og er nu endnu mere struktureret i sin form. Jo mere struktureret indhold er, desto lettere er det at hive ud og få til at leve andre steder og dermed ramme specielt udvalgte målgrupper. Læs om hvad graden af struktur betyder for hastigheden og se film om, hvad den komponentbaserede opbygning betyder for redaktøroplevelsen. 

Drupal web services

Drupal kigger udad

Denne Drupal version adskiller sig fundamentalt fra alle de andre versioner ved at have åbnet op og inkorporeret de bedste byggesten fra andre systemer, bl.a. Symfony. Drupal går dermed væk fra at være lukket om sig selv og kun bruge kode, som er kodet inden for Drupal systemet. Dette paradigmeskifte betyder i sidste ende flere muligheder for at skabe mere avancerede løsninger. 

Lettere oplæring

Har man pludselig brug for hurtigt at oplære nye udviklere i Drupal, er dette blevet lettere med Drupal 8. Mange features er blevet standardiseret, og koden er i sin arkitektur blevet mere genkendelig for udviklere over en bred kam. Det gør én mindre afhængig af at skulle vente på Drupal udviklere, der er erfarne nok. 

Forvent en længere levetid

Drupal 8 kommer med al sandsynlighed til at blive opdateret hyppigere end de foregående versioner. Tanken er, at udviklingen skal foregå mere flydende således, at der kommer løbende releases for at undgå, at der er for meget ventetid mellem udgivelsen af de store versioner.

Oui, sí

Drupal taler nu flere sprog. Har man et site, der skal fungere på flere forskellige sprog, er dette blevet lettere at understøtte med Drupal 8.  

Bliv endnu klogere

Læs mere om de specifikke funktionaliteter i Drupal 8

Læs interview med vores direktør om Drupal 8 i Computerworld

Drupal 8 giver muligheden for et meget hurtigt performende website. Læs om intelligent caching 

Få en demo og læs mere på Drupal.org

Reload har en finger med i Drupal 8

Det er vigtigt for os at være aktive i Drupal-fællesskabet og bidrage med viden. Vi har ikke holdt os tilbage, faktisk har hver og én af vores udviklere haft hænderne godt nede i det komplekse maskinrum og bidraget med konkret kode til Drupal 8. 

Billede af Andre

Et awesome system

Drupal er verdens sejeste CMS. Intet mindre. En ting er, at det er open source, hvilket vil sige, du slipper for licenser. Det er det mindste.

Drupal er et fleksibelt CMS-system, som kan udvikles og udvides til at opfylde netop dine behov. Systemet består af tusindvis moduler, og i teorien kan du sætte dem sammen og få et skræddersyet site som rummer al den funktionalitet, du har behov for.