Viktor Shamal Andersen

Viktor Shamal Andersen

Udvikler

Viktor Shamal Andersen

viktor@reload.dk

28786135

Juniorudvikler Viktor Shamal Andersen er en af de gode folk, vi har med fra Socialsquare. Viktor er et åbensindet menneske og har derfor allerede epoker af oplevelser og spontane skift bag sig. Fx da han gik fra at involvere sig i adskillige, entreprenante digitale initiativer til at koncentrere sig om gryder og strikketøj på Suhrs Husholdninghøjskole i et halvt år.

Viktor tog også springet til Sydøstasiens kaos og lagde sit trygge liv og sit gode, første job efter studierne bag sig - og præsterede på hjemturen at komme fra Singapore til København uden fly! Det tog 5 måneder med alskens mærkelige transportmidler og nyfundet tålmodighed. Undervejs kastede han sig i Chiang Mais gader ud i en 3 dage lang vandkamp for at fejre nytåret og slog sig derefter ned i et tempel i 10 dage uden mulighed for at tale, kun meditation var tilladt. På 7 dagen begyndte det at være en udfordring at sidde i skrædderstilling, og han har aldrig sat så meget pris på at få lov til at læse en bog, som efter de 10 dage i total askese.

Nu analyserer Viktor statistik og adfærd. Han er drevet af at finde meningen bag det hele og sammenhængen mellem data og menneskelig adfærd. Kode startede egentlig som en hobby, ja faktisk for at kunne spille computerspil mere effektivt. Nu er det den røde tråd i Viktors liv - han koder både på arbejdet, på studiet OG i fritiden, bl.a. med sin lillesøster.

Viktor er på en særlig mission. Gennem data undersøger han, hvordan folk opfører sig på sociale medier, og hvilken data der understøtter bestemt adfærd. Men frem for at gøre verden til et dårligere sted vil Viktor knække nødden om, hvordan man kan udvide rammerne for normerne, der udspiller sig på de sociale medier, så folk kan få et større spillerum i deres liv.

Viktor Shamal Andersen