Rasmus i Disneyland
Adm. direktør og partner

Rasmus Luckow-Nielsen

rasmus@reload.dk

30224545

Rasmus er all in!

Rasmus er gået all-in på lidenskaben, siden han var en lille dreng. Når først han får færten af noget spændende, er han svær at stoppe. Han gik fra at være nummer sjok til at lære at læse til at støvsuge biblioteket for bøger, efter lyset var gået op for ham midt i en “De 5” bog. Dansklæreren fik pludselig sved på panden, når hun måtte læse sig igennem 47 siders stile. Rasmus har altid haft en kreativ åre, der blev fostret gennem hele skolegangen på den kreative Birkerød Privatskole. Allerede i Steiner børnehaven trivedes han med reglen over dem alle, nemlig, at man skulle tegne en tegning, før man måtte gå i gang med at lege. Fra familien kom en stor opbakning til at være sig selv og en grundtro på, at alt nok skal gå. Men ansvarlighed var altid forventet af Rasmus. Det smittede af - anset som den mest fair og retfærdige i venneflokken, i det trofaste slæng ‘firkløveret’, fandt Rasmus altid sig selv udpeget som dommer eller mægler. Det fortsætter den dag i dag, hvor Rasmus midt i Reloads mange ophedede og passionerede debatter indtager rollen som den holistiske ånd, der opfanger, når folk taler forbi hinanden. Han ser tingene fra flere sider og får folk til at mødes på halvvejen og finde løsninger sammen. “Du skal gøre det, du er glad for” lød det ofte inden for barndomshjemmets fire vægge. Det var et held, for forældrene havde aldrig fattet interesse for teknologi, og til deres store undren så de til, mens Rasmus rodede rundt med hardware og hackede rundt i boot disks. Rasmus’ flair for computere fulgte ham ind i den sjove gymnasietid. Han kom ind i rollespillets verden og her gik det op i en højere enhed, da gruppen skulle have en hjemmeside, og han fik en undskyldning for at kode. Det stoppede ikke der - Rasmus og bedstevennen Morten fik en idé om at skabe et online forum for live rollespil, som de endte med at køre i 10 år.

Da Rasmus mødte sit livs kærlighed, Stine, besluttede de sig for at stikke af til Asien på en 5 måneder lang, fantastisk rejse. Siddende i Indien modtog Rasmus pludselig en mail fra en studiekammerat om, at han måske havde et job til ham i et startup - en uge efter lå de trykte visitkort klar. Rasmus fik hurtigt meget ansvar, og han voksede med den stejle læringskurve - men fik også i den grad smagt på sælgerproblematikken, der drev ned af væggene i branchen. Rasmus begyndte at være mør efter en ny levevej og efter lidt freelance arbejde blev han hyret ind som IT-chef i webbureauet Signal Digital. Der var fuld fart på væksten, men økonomien fulgte ikke med, og efter halvandet år stod firmaet i en kritisk situation og et større gæld. Løsningen blev at gentænke bureauet, ejerstrukturen og hvordan kasketterne var fordelt.

Rasmus fik talentet Kasper Garnæs ind fra Netcompany, og sammen genfødte de startuppet med det nye navn Reload, nu som medejere og direktører. Genfødslen og den store turn-around startede i april 2010 i skramlede lokaler i Filmbyen, langt fra Signal Digitals ekstravagance ved siden af Amalienborg. Én ting vidste Rasmus og Kasper med sikkerhed - alt skulle være anderledes end tidens typiske konsulentkultur med dyre, men dårlige, digitale løsninger og ansatte der blev udnyttet. Men der kom hurtigt fart over feltet, og kunderne stod i kø. Rasmus og Kasper kiggede dog på hinanden og gav håndslag på at holde i håndbremsen - nu og fremover. Og det har de gjort. Ingen vækst for vækstens skyld. Det skulle være fedt at være ansat og som nye forældre ville de have rig mulighed for at nyde deres børn.

Det blev startskuddet til en ny form for konsulentbureau. De gode kunder og medarbejdere kom og med dem kom stoltheden over at bygge noget værdifuldt op. Rasmus sidder med følelsen af at være lykkens pamfilius, og at tingene er landet hos ham. Men sådan er det egentlig ikke. Vedholdenheden, skabertrangen og kreativiteten har skabt, hvad han har i dag. Den naturlige insisteren på indhold og integritet har skabt værdien i dem. Asien turene har Stine og Rasmus holdt fast i, nu bare med et lille følge bestående af to, livsglade drenge. Bøgerne er stadig en fast følgesvend, og når Rasmus sidder der, plantet midt i sin familie under en stærk sol og begravet i inspirerende læsning, er det svært for ham ikke at føle, at en hel del appelsiner er faldet ned i hans turban.

Rasmus er CEO og partner i Reload A/S og har en strategisk og ledende rolle. I Reload fungerer Rasmus også som forretningsanalytiker og bindeled mellem forretning og teknologi. Hans brede erfaring gør, at han både forholder sig analytisk til forretningskrav og kan se alternative tekniske løsninger, hvis et projekt går i hårdknude. Udover sine ledelsesopgaver har Rasmus senest fungeret som rådgiver for Det Danske Spejderkorps.