Nikolas i Marrakech
Rådgiver & Projektleder

Nikolas Bang Manscher

nikolas@reload.dk

21252271

“Hvis noget mangler, så gør selv noget ved det i stedet for at klage”.

Den filosofi har Nikolas’ forældre levet efter igennem hele Nikolas’ barndom. Efternøleren Nikolas har taget den tankegang 100% til sig, og det har ført mange gode ting med sig. Allerede i 6. klasse blev familiens darling rastløs og fik overskud til mere udfordring i sit liv. Så han forlod Lillerød Skole, kom på privatskole i Hørsholm og tog ekstra valgfag i latin, italiensk og billedkunst. 

Videre i gymnasiet oplevede han, hvordan der i den grad manglede nogle, som gjorde det hårde arbejde med at skabe et bedre socialt liv på skolen. Den tete tog Nikolas til sig og fik et sprudlende festudvalg og elevcafé op og køre. Han oplevede der, at han godt kan lide at få tingene til at gå op i en højere enhed, koordinere, og balancere behov. Han blev ved sin afgang fra Allerød Gymnasium hædret med et legat fra skolen for social indsats.

Religionsvidenskab var egentlig næste stop på vejen. Men da han af omveje kom forbi ITU, blev han forført af den inspirerende energi omkring uddannelsen. Denne gang lovede han sig selv kun at fokusere på studiet og ikke at involvere sig i det sociale liv, men et halvt år efter sad han pludselig alligevel som formand for festudvalget. Samtidig fandt han langsomt ud af, at han var mest draget af arbejdet rundt om udvikling - projektarbejde, kravspec etc. og selvom uddannelsen hed “Softwareudvikling” blev en projektleder født. 

Nikolas’ første rigtige job som projektleder var i Peytz, hvor Nikolas blev teknisk projektleder. Han knoklede og blev i samme år årets rookie og årets medarbejder. Nikolas er en der bidrager, kræver meget af sig selv, og kan lide at gøre tingene ordentligt. For ham handler rådgiverrollen om at lytte og behandle kunder med respekt og omhu. Om at give ærlig feedback og tage de hårde kampe, når det er vigtigt. 

Nikolas valgte Reload, fordi han synes, at værdierne matchede hans egne. Meget frihed under ansvar, personlig udvikling, mulighed for at definere egen rolle, og en flad struktur vægter højt.

Nikolas har nu slået sig ned på Nørrebro efter i en årrække at have levet det vilde kollektivliv. Fordybelse og oplevelser med vennerne fylder stadig meget. For et par år tilbage blev han inspireret af sin barndoms lange søndagsmorgener med kaffe og vinyl. Som antitese til tidens skizofrene og flygtige stimuli får vennerne lov til at vælge én plade og fordybe sig i hele pladen. 

Når man er sammen med Nikolas, er det som at gå ind i et roligt og behageligt rum med plads til fordybelse. Man falder automatisk til ro. Nikolas har et stærkt nærvær og er omfavnende og reflekteret. Han er et venligt, åbent og eftertænksomt menneske med mange tanker og oplevelser at bidrage med.