Mikkel Jakobsen på ferie

Mikkel Jakobsen

Seniorudvikler og arkitekt

Mikkel Jakobsen

mikkel@reload.dk

28840280

Mikkel er den der type, der bare er utroligt imødekommende, og med det samme får dig til at føle, at du er i godt selskab. Han møder dig med et varmt smil, og udviser en oprigtig interesse og nysgerrighed for de mennesker, der er omkring ham. Mikkel er på den ene side beskeden, for han er en mand af mange talenter, men han er også drevet at vise verden hvad han er god til. Han er ambitiøs og videbegærlig. Varm af væsen. Kreativ og metodisk af sind. Lidt forfængelig er han også, i hvert fald når det kommer til hans hår. Men hvem er Mikkel egentligt? Og hvordan er han blevet til, hvem han er i dag?

*Fra arbejdslejre i Cuba til musik og teater i Birkerød*
Mikkel er barn af politisk engagerede forældre, der skiftede kommunisme-kollektivet i København ud med hus i Birkerød og lod musik, teater og en Amstrad-computer fylde Mikkels verden. Hans far var tilmed nede i arbejdslejre i Cuba og hjælpe til - og Mikkel husker, at han allerede fra barnsben har været med til møder i den lokale afdeling af kommunistpartiet.

Men den del af opvæksten som han husker bedst, skete i det grønne Birkerød - en rolig forstad i det nordsjællandske, hvor Mikkels lillebror også kom til verden. Mikkel blev i en tidlig alder draget af de mere kreative udfoldelser - og særligt musikken trak i ham. Og det var et hjem med meget musik. Far var nok læge af profession, men også en passioneret klaverspiller. Det var klassisk musik, og med Mozart og Beethoven buster på klaveret. Det skabte en dyb passion for musik og teater hos Mikkel.

Der var også andre fritidsinteresser, lige fra tennis, spejder, ridning og kampsport. Intet af det bed sig dog fast, selvom han stadig har gode minder omkring at grave græstørv. Det hører dog med til historien, at Mikkel og hans mor endte med at starte en teatergruppe, Limenas, der den dag i dag stadig er aktiv.

Og så var der lige det med den Amstrad-computer.

*Det første fix*
Den første computer fik Mikkel som 12-årig, og det var en Amstrad, sådan en smart sag med farvede taster. Det var egentligt fars computer, men den levede ikke op til salgspitchen og forventningerne, så den endte med at bo på Mikkels drengeværelse, hvor der med hjælp fra diverse computermagasiner blev lavet programmer på computeren.

Mange år senere byggede Mikkel med en ven en iTunes player-klon i Flash, og interessen for web og computerprogrammering blev for alvor vakt. Senere fandt han PHP og LAMP-stacken, og det var kimen til hans professionelle rejse ind i udviklerens verden.

Der blev i mange år brugt meget energi på både computere og musik, men særligt musikken blev Mikkels passion.

*Pianist i Haag*
Drømmen var at blive professionnel musiker. Gymnasiet blev Aurehøj, for der var musikken i højsædet. Herefter søgte Mikkel ind i Det Rytmiske Konservatorium, men det lykkes ikke at komme ind. Men så fandt han konservatoriet i Haag, som var specialiseret i jazz. Og her startede hans musikalske uddannelse for alvor, og var rammen for de næste 6 år af hans liv.

Men det var også et stort eventyr - et nyt land, nye venner, nyt sprog og massere af musik. Til at starte med, så kunne man leve som konge på en dansk SU - for de hollandske Gylden fik man rigelig af for danske kroner. Men så kom Euroen, og alt blev med et trylleslag dobbelt så dyrt.

Så Mikkel måtte tage jobs som huspianist på luksushotellerne, og endte faktisk med at blive boende i Holland to år efter at uddannelsen var gennemført - og arbejdede som “selbständig unternehmer” - selvstændig pianist, og har også spillet sammen med anerkendte jazz-musikere (men er for beskeden til at fortælle hvem).

*Fra jazz til kode*
Så hvordan går man fra musiker til udvikler? Da han flyttede fra Haag til København, så var det ikke det nemmeste, at få en stabil indkomst i musikkens verden. Heldigvis var han blevet en habil udvikler, med stor nysgerrighed på at lære mere. Så - skulle han kode eller spille musik? Det var to stærke kræfter som trak i ham. Men nysgerrigheden på udviklerhåndværket blev for stor, så han takkede ja til et fast job som udvikler. Og sådan startede en ny livsbane for Mikkel.

Koblingen mellem musik og kode er for Mikkel flere ting. Det er kreativ problemløsning. Rytmisk musik giver mulighed for at improvisere - og for at vende en fejl til at blive en del af musikken. Men musik er også logisk og har klare regelsæt - og det kan mange udviklere godt lide. Og så er det dygtiggørelsen. Jagten på at blive bedre og på at mestre sit håndværk. Og stoltheden i at vise omverdenen, hvad man kan.

Både musik og kodning har en meget metodisk tilgang i forhold til at lære og løse problemer. Begge fag er et sæt af systemer, noget af problemknusningen foregår i hovedet - andre når man går væk fra klaveret eller pc’en.

Uanset om det er jazz eller kode, så er der ingen tvivl om, at noget af det der motiverer Mikkel, er, at barren ligger højt. At være ambitiøs. Og at mestre sit håndværk.

I dag er Mikkels professionelle virke at være arkitekt og udvikler i Reload. Men Mikkel har ikke helt sluppet musikken - han kan stadig høres spille på cafeer rundt omkring i København.
Selvom Mikkel ikke tjener til dagen og vejen gennem sin musik, føler han sig stadig som en professionel musiker, og stoltheden omkring hans håndværk er ikke til at tage fejl af.

Mikkel bor sammen med sin kæreste Marianne – sammen har de to børn Laurits (10 år) og Nanna Gro (7 år), og bor i dag i en lejlighed på Christianshavn.