Mathias Piletti
Udvikler

Mathias Piletti

mp@reload.dk

50586008

Den lange rejse hjem

Frisk fra fad er Mathias Piletti ankommet til Reload efter at have rejst gennem hele landet for at kunne starte hos os som udvikler.

Mathias er resultatet af et kærligheds rendevouz, der udspillede sig i Sydfrankrig mellem en dansk au pair og en italiener med dragende øjne og det klædelige efternavn "Piletti". Familien skabte sig et liv i et smørhul i Esbjerg med trygge rammer for børnene. Fra en lille alder kunne man se, at Mathias var interesseret i at ræsonnere og finde struktur i sine omgivelser. Som Mathias voksede op, begyndte han at kaste sig over biomekaniske principper og bruge en stor del af sin tid på at mejsle sin fysik gennem styrketræning. I den tid fik han virkelig udøvet kunsten at vedholde, planlægge og disciplinere sig selv. Med Mathias’ fascination af den menneskelige fysik virkede det naturligt at forfølge en vej som fysioterapeut. Det var spændende nok, men 2 år inde i studiet indså han, hvor centralt en rolle passion spillede for hans karriere - hvilket fjernede troen på en fremtid i det spor, han var på. Men insisterende som Mathias er, valgte han at gennemføre. Derefter måtte han tage et dybt blik ind i sig selv. Hvad var hans næste move? Mathias valgte, sjovt nok, at gribe det meget struktureret og analytisk an. Denne gang prøvede han at finde essensen af sig selv. Hvad han fandt ud af var, at han elsker udfordringen i at skulle finde vejen fra en forudbestemt start og destination.

Som et eksperiment forsøgte han sig med aktiemarkedet som førte til et vigtigt vendepunkt for Mathias. Der var en handelsplatform, som han syntes manglede bestemte værktøjer, og der var et indbygget api, man kunne interagere med gennem programmering. Han brugte et par uger på at prøve og ved at google sig frem, lykkedes det. Han blev fascineret af graden af transparens i webudvikling og open source til forskel fra finans og sundhedsfagene, hvor man ofte bliver mødt af pay walls, og hvor viden som kan komme alle til gode generelt bliver i en lukket kreds. Så var der ingen vej tilbage. Han var bidt af den iterative og skabende proces og besluttede sig for at selvstudere for at blive udvikler. Han opstillede et ambitiøst roadmap for sig selv og disciplinen kom ham til gode. Nu, et år senere, er Piletti kommet ud på den anden side som en lovende, ung udvikler.

Undervejs i sin faglige mission stødte han på Reload og blev draget af den Reloadske ånd. Vi blev også draget af denne intense unge mand, som ved første indtryk er åbensindet, rolig og selskabelig, men som samtidig rummer en sjælden determination.