Achton Smidt Winter
Seniorudvikler og arkitekt

Achton Smidt Winther

achton@reload.dk

40989808

Achton Smidt Winther er udvikler og kommer fra en stilling som teknisk chef hos Peytz. Achton ville gerne have en dybere faglig ballast og søgte derfor til Reload. Achton er et ideologisk menneske, som er velfunderet i både sin tilgang til open source og til forretningsudvikling.

Ifølge Achton er open source en stille revolution med dets værdier om åbne data. Den åbne viden betyder, at man kan undgå at udvikle de samme løsninger og i stedet står på skuldrene af hinandens arbejde. Fra ledelsen skal der være et ideologisk mindset, som forener forretning med at give tilbage til systemet.
 
Heldigvis går det hånd i hånd med det paradigmeskifte, webudvikling gennemgår i disse år. Achton er begejstret over, hvordan der med den nyeste version af Drupal er åbnet op, så kode kan bruges bredt over flere platforme. Det giver mulighed for nye former for samarbejde og mulighed for at udvikle kode, som kan bruges udenfor Drupal. 
 
Achton tror på, at en stærk og forretningsdygtig organisation er en, hvor folk får lov til at blive bedre og udvikle sig og ikke bliver fastholdt i teknologier og gamle systemer, fordi der ikke er tid eller råd til at prøve nyt. Det vidner om, at virksomheden er i stand til at bevæge sig og fornye sig selv. 
 
I sin fritid følger Achton udviklingen indenfor Internet of Things, særligt en tendens der hedder Ambient Information. Han er selv aktiv indenfor DIY elektronik projekter. Her findes der communities, hvor folk kombinerer fx glas- og trækunst med dioder og wifi. Fantasien får frit løb, og børnene Luca og Theodor bliver naturligvis flasket op med hænderne dybt nede i disse ambitiøse tech-projekter, hvoraf seneste skal sendes op i stratosfæren.