Kompetence

DevOps

DevOps er både en tilgang, et mindset og en række tekniske discipliner.

Ordet er en sammentrækning af "Development" og "Operations", og beskriver altså en sammensmeltning af to discipliner som historisk set har været adskilt i store IT-projekter og -organisationer. Det er altså udvikling og drift, som er sammentænkt her. Det er sket på baggrund af den agile tilgang som er blevet mere og mere fremherskende. Det giver nemlig ikke meget mening at have hurtige iterationer og udvikling, hvis det ikke også kan komme i drift lige så hurtigt. Skal man vente 3 eller 6 måneder på at få noget ud i "produktion", så mistes momentum og værdifuld feedback. Så når man arbejder ud fra en DevOps tilgang, så er udvikling og drift én og samme ting - det er de samme mennesker som udvikler, idriftsætter og retter evt fejl. Tanken er så at gøre det så gnidningsfrit som overhovedet muligt, således idriftsættelse af opdateret kode bliver lige så nemt som at trykke Gem i et tekst-dokument.

Automate all the things

Det kræver så en masse automatiseringer - og det kræver systemer der kan hjælpe, således vi både gør det nemt, hurtigt og sikkert at rulle opdateringer ud. Der er mange tekniske discipliner i dette, og når du taler DevOps, så vil du også høre om Continuous Integration (CI), Continuous Deployment (CD), Automatisk test (fx Unit Tests, BDD osv), Virtualiseringsmiljøer (fx Docker), Cloud-baserede løsninger (typisk til at drive og skalere servermiljøer, fx Kubernetes) og meget andet.

Alle disse ting er en del af vores hverdag i Reloa, og har det interesse, så fortæller vi meget gerne om, hvad vi gør, hvorfor det virker rigtig godt og ikke mindst, hvilken forretningsværdi det giver for dig som kunde. Det sidste kan vi dog godt give en forsmag på: Nemlig at vi kan rulle opdateringer ud meget hurtigt, ofte adskillige gange om dagen, hvilket betyder meget hurtig (og billig) reaktionstid og time-to-market. Det er et hit.

Artikler om DevOps

Arrangementer relateret til DevOps

Cases relateret til DevOps

Case

Ny cloud-infrastruktur og 250 Drupal sites til KK

Københavns Kommune stod overfor at skulle opgradere alle deres 250+ Drupal 7 sites - og samtidig etablere en ny cloud baseret hosting- og driftinfrastruktur til at drifte det hele. Det har vi løst med Kubernetes, Azure og et nyt Drupal 9 CMS.
Case

En langtidsholdbar løsning til LokalBolig

Ledelsen i LokalBolig ledte efter en partner, ikke en leverandør, og det var den tilgang, de fandt hos Reload. Der fandtes ingen lovning på leverance af et specificeret produkt, men til gengæld en lovning på et stjerne-team som 100% dedikeret ville arbejde for at realisere flest mulige af LokalBoligs ønsker og drømme. 
Case

401 websites til Det Danske Spejderkorps

Høje ambitioner, lille budget, stor intern bevågenhed og uhørt mange sites der skulle kunne genereres ud fra Det Danske Spejderkorps' CRM og samtidig holde en høj kvalitet. Sådan lød startskuddet til projekt Gruppeweb, som er fællesbetegnelsen for 401 sites, et til hver enkelt spejdergruppe over hele landet.