Susanne og Brian
Morgenmøde + livestream

[UDSKUDT] Skab tidlig læring i digitale projekter

24 december 2021 00:00
KOMMER I 2021
DATO IKKE FASTSAT ENDNU

OBS: Grundet sygdom og travlhed så bliver vi nødt til at udskyde dette arrangement til senere i 2021. Ny dato er ikke sat endnu.

Digitale løsninger er ikke meget værd, hvis de ikke udvikler sig sammen med de mennesker, der bruger dem. Det gælder om at holde trit med virkeligheden og løbende optimere på værdien. Små og store behov opstår, presser sig på og bliver irrelevante, før vi når at se os om. 

Man kan vinde meget, hvis man får indarbejdet en konstant læringscyklus, så man hele tiden kan se, om det man udvikler, er det målgruppen reagerer positivt på. 

Til næste morgenmøde handler det om, hvordan man skaber en måde at arbejde på, så man får hurtige svar, ja hvordan man får indarbejdet korte feedback loops i sine digitale projekter. 

Mød Kommunikationschef Susanne Fasting, som har arbejdet i en række medlemsorganisationer fx 3F og Deltager Danmark, nu i Serviceforbundet og Faglige Seniorer. Hun har meget konkret erfaring med kort vej til læring, hun har bl.a. fokuseret på at vokse sin organisations nyhedsbrevsliste, som hun har brugt som kontakt til målgruppen med stor succes. Den indsats har hun så senest brugt som et springbræt til at udvikle websitet med al den læring der kom ud af arbejdet med nyhedsbrevene. Sammen med Redaktør Brian Pabst fra Faglige Seniorer fortæller hun om, hvordan denne praksis med et meget lille budget uden penge til annoncekroner har skaffet organisationen 86.000 loyale nyhedsbrevsabonnenter på under 2 år med en gennemsnitlig åbningsprocent på 65+% og klikprocenter som aldrig ligger under 30%. Samtidig har strategien øget organisationens synlighed, medført en kraftig vækst i SEO-trafikken og mangedoblet salget af foreningens seniorhåndbøger.  

Projektleder i Reload, Nikolas Bang Manscher, fortæller om vores erfaring med at undgå “big bang” lanceringer, og hvad korte feedback loops resulterer i organisatorisk, teknologisk og forretningsmæssigt. 

Digitale løsninger skal tilføre værdi i virkeligheden for de mennesker, der investerer i dem og for de mennesker der bruger dem. Det lyder som en no-brainer, men faktum er, at rigtig meget digitalisering fejler, fordi det tænkes og udføres forkert. Det er der talrige og udskældte eksempler på kendt fra medierne. Det er oftest projekter, hvor man gaber over for meget i starten frem for at blive klogere undervejs. 

 

Speakers

Susanne Fasting

Susanne Fasting er Kommunikationschef i Serviceforbundet og Faglige Seniorer. Hun har stor erfaring med digital kommunikation og projekter i medlemsorganisationer blandt andet hos 3F, Faglige Seniorer, Deltager Danmark og Serviceforbundet. Hendes fokus har været på online projekter - fx segmenterede nyhedsbreve og relancering af to hjemmesider.

Brian Pabst

Brian Pabst har en baggrund i journalistik og har arbejdet med kommunikation hos Røde Kors. Hos Fagbladet 3F har han været Redaktør og Ledende Redaktionssekretær. Nu arbejder han tæt sammen med Susanne Fasting i sit arbejde som Redaktør hos Faglige Seniorer. 

Nikolas Bang Mancher

Nikolas Bang Manscher er projektleder i Reload. Han faciliterer processen og agerer bindeled mellem design, teknologi og forretning. 

Kan du ikke være med?

Få tilsendt videoer efter arrangementet :)