Alice Thode Jensen og Rikke Thomsen Kornby

Samtalesalon:
Agile erfaringer fra skyttegravene

Pssst! Video fra dagen finder du liiidt længere nede 👇

Vi forsøger med et lidt andet format denne gang - nemlig en samtalesalon. Og hvad er så det, tænker du? Det er, at vi sætter to erfarne agile udøvere, og giver dem chancen for at fortælle om nogle af deres mange erfaringer med at få agile projekter, produkter og transformationer til at virke i organisationer. 

Så i stedet for powerpoints eller "snak med sidemanden", så kaster vi os ud i et format, hvor to knivskarpe og erfarne kvinder vil ping-ponge over interessante og måske svære emner. Det vil foregå som en styret samtale, hvor der vil blive stillet spørgsmål fra både moderator og publikum. 

Det kan ende mange steder, men vi forestiller os at bevæge os elegant rundt mellem emner som:

  • Hvorfor snakker vi overhovedet om agilitet? Er det ikke bare varm luft blæst op af konsulenter?
  • Hvad betyder det egentligt at være agil? Alle har jo deres egne fortolkninger. Hvad er essensen?
  • Kan man både være agil og traditionelt organiseret på samme tid? Hvordan?
  • Er man agil når man både laver standups og kigger på Kanban boards?
  • Hvad er de klassiske fælder når chefen pludselig deklarerer, at "nu er vi agile"?
  • Er det ikke helt vildt usikkert at arbejde agilt? Man ved jo hverken hvad det koster eller hvad man får?

Vi har lokket Rikke Kornby fra Ugilic og Alice Jensen fra Reload til at sætte sig ned i et par bløde lænestole, tage imod en masse spørgsmål og dele ud af deres erfaringer. Nu må vi se hvordan det går med at sidde ned, for Rikke er altid fuld af energi når hun skal fortælle om sine oplevelser, og Alice er ikke mindre passioneret ?

I det ene ringhjørne har vi altså Rikke, som arbejder i konsulenthuset Ugilic, der specialiserer sig i at hjælpe organisationer med at tænke, arbejde og derved blive langt mere agile. Lige nu er Rikke travlt optaget med at hjælpe Nuuday, som agil transformations-coach, men tidligere har hun hjulpet organisationer som SEAS-NVE, ALKA og Nykredit. Dvs. at Rikke hjælper større (nogle vil sige tunge) organisationer med at lykkes med dette her - indefra. 

I det andet ringhjørne, der har vi så Alice. Hun er partner i Reload, har arbejdet som agil projektleder og rådgiver de seneste 10+ år, og har i dag det overordnede ansvar for at forme og formidle Reloads agile processer. Alice har både succes- og skrækhistorier at fortælle, men prøver sammen med resten af Reload utrætteligt at få verden til at se lyset i de agile samarbejdsmetoder. 

Se videoen fra dagen

Vores speakere

Rikke Thomsen Kornby

Rikke er agil- og transformationscoach i konsulenthuset Ugilic, som hun også er medejer af. 

Rikke arbejder med en stor interesse for produktudvikling, innovation og digitale produkter, og hun hjælper mennesker og teams med at samarbejde effektivt på tværs af organisatoriske niveauer og kompetenceområder.

For tiden arbejder hun med Nuuday, men har de seneste år også arbejdet med SEAS-NVE, ALKA og Nykredit.

Alice Thode Jensen

Alice har været projektleder og rådgiver i mange år og er endda kåret som Danmarks Bedste IT-Projektleder. Hun er meget passioneret omkring agile metoder og har de sidste 10 år arbejdet med webudvikling som agil projektleder med en lang række komplekse løsninger bag sig. Hun faciliterer processen, rapporterer om status og er i det hele taget bindeled mellem teknologi og kreativitet, mens hun holder fokus på forretningsværdien og sikrer, at kommunikationen glider, og at alle løber samme vej.

I dag er Alice også partner i Reload, samt Head of Agile Practices.