Gå-hjem møde
Gå-hjem-møde

DevOps og erfaringer med Spotify-modellen hos YouSee

31 oktober 2019 16:30–18:30
Suomisvej 2, 2. Sal,
1927 Frederiksberg

Kom til gå-hjem møde hos Reload den 31 oktober kl. 16.30-18.30, hvor vi sætter fokus på produktudvikling og løbende læring set med lidt mere tekniske briller.

Vi tackler flyvske begreber som "DevOps", "Cloud", "Continuous Delivery" m.fl. og vil forklare, hvad der i virkeligheden ligger bag disse ord - og ikke mindst hvor forretningsværdien ligger. 

Der hersker nemlig rigtig meget forvirring omkring, hvad disse begreber dækker over. Hvis man tror, at man "kan købe en devops" eller ligesom DR vil lave en DevOps afdeling, så er der ret gode chancer for, at man har misforstået, hvad essensen er her. DevOps udspringer af en LEAN tankegang, men det vil Mads bringe os trygt igennem.

Men ud over at give en dybere forståelse af dette og koble det til det agile mindset, så giver vi også praktiske eksempler fra virkeligheden. Det er dog ikke et arrangement, hvor der kommer kode på skærmen - det er i langt højere grad rettet mod tekniske chefer, digitale chefer, produktejere og i det hele taget "ledere af digitale projekter" (eller hvis du bare er nysgerrig herpå).

Virker Spotify-modellen?

Virkelige erfaringer er altid det mest interessante. Derfor er vi også rigtig glade for, at Henrik Harder, som er Senior Director, TV & Streaming hos YouSee, vil komme og fortælle om deres store agile transformation, og hvordan det har givet værdi, at de rent faktisk igen kan skubbe ting i produktion.

Hvad sker der, når en traditionel organisation gerne vil arbejde anderledes? Når man har kæmpet med overhovedet at kunne komme ud i markedet med nye produkter til, at man pludselig kan putte nye rettelser og produkter i produktion næsten med det samme?

Og hvilken indflydelse har det på, hvordan organisationen virker og på folks mindset?

YouSee har de seneste par året kørt med det mange kender som "Spotify-modellen". Det er et forsøg på at skalere agile teams i en større organisation - og nu er de alene i Henriks tribe "TV-LAB" omkring 200 folk. 

Spotifys tribe, chapter, guild model

Glæd dig til at høre deres erfaringer fra hverdagen, hvilke udfordringer og fordele det har givet - forretningsmæssigt og menneskeligt.

Henrik vil fortælle om sine og YouSees erfaringer, men indbyder også til masser af spørgsmål og dialog.

Det vil vi sætte spot på i dette gå-hjem møde sammen med Henrik Harder, Senior Director og co-tribe-lead i YouSee og Mads Høgstedt Danquah, seniorudvikler og partner i Reload.

Tilmeld dig her 🙏👉

Vores speakers

Henrik Harder er i dag Senior Director, TV & Streaming hos YouSee i det der hedder TV Lab. Der fungerer han i dag som co-lead, men har tidligere været product owner og leder for de andre PO's i organisationen.

I dag er hans ansvarsområder af mere ledelsesmæssigt karakter, så det handler om produkt strategi, prioritering og budget. Men Henrik har været med på det meste af rejsen og kan levende fortælle om, hvordan den agile transformation som afdelingen har været igennem har haft betydning for værdiskabelsen i afdelingen - for slet ikke at tale om trivsel.

Mads Høgstedt Danquah er partner, senior udvikler og software arkitekt i Reload med speciale i at bygge high performance web systemer med høj trafik. Mads har et dybdegående kendskab til quality assurance, devops og avanceret fejlsøgning i produktionssystemer. 

I Reload har Mads bl.a. været dybt involveret i DRs migrering til Drupal, hvor den helt store udfordring var at få systemet til at virke samtidig med, at der var over 200 journalister, der sad og brugte sitet.  

Mads har også været med til at udvikle Spejder.dk og DDS.dk, hvor han i høj grad har gjort brug af sin viden om Det Danske Spejderkorps og spejderlivet fra sit virke som spejderleder gennem mange år.