Henrik Harder holder oplæg

DevOps og erfaringer med Spotify-modellen hos YouSee

Den 31. oktober satte vi fokus på produktudvikling, organisering og løbende læring. Mads fra Reload forklarede nogle af de tekniske discipliner og buzz-words i menneskesprog, og Henrik fra YouSee kom med fortællinger fra virkeligheden om, hvordan man kan skabe en forretningsmæssig fordel ved at gøre tingene smartere organisatorisk.

Vi tacklede flyvske begreber som "DevOps", "Cloud", "Continuous Delivery" m.fl. og, hvad der i virkeligheden ligger bag disse ord - og ikke mindst hvor forretningsværdien ligger.

Der hersker nemlig rigtig meget forvirring omkring, hvad disse begreber dækker over. Hvis man tror, at man "kan købe en devops" eller ligesom DR vil lave en DevOps afdeling, så er der ret gode chancer for, at man har misforstået, hvad essensen er her. DevOps udspringer af en LEAN tankegang, men det vil Mads bringe os trygt igennem.

Henrik Harder, som er Senior Director, TV & Streaming hos YouSee, fortalte om deres store agile transformation, og hvordan det har givet værdi, at de rent faktisk igen kan skubbe ting i produktion. Hvad sker der, når en traditionel organisation gerne vil arbejde anderledes?

Se eller gense eventet liiiige her

Her er slides fra eftermiddagen

Mads' læseliste til dig, der vil vide mere

The Phoenix Project - Skønlitterær fortælling om en IT Manager der må tage på det helt store DevOps eventyr, da han får ansvaret for et kritisk IT projekt
https://www.amazon.com/Phoenix-Project-DevOps-Helping-Business/dp/0988262592

Beyond The Phoenix Project - En 7 timers diskussion imellem to nøglepersoner bag DevOps bevægelsen der kommer omkring alle de mange discipliner, DevOps bygger på (Lean, Safety Culture, etc), og hvordan de spiller sammen i en DevOps hverdag
https://www.amazon.com/Beyond-Phoenix-Project-Evolution-Transcript-ebook/dp/B079V4YRG1

The DevOps Handbook - Praktisk gennemgang af hvordan man indarbejder DevOps i sine projektet. Hvordan får man f.eks. implementeret Continuous Delivery i en organisation der har et ITIL Change Advisory Board?
https://www.amazon.com/DevOps-Handbook-World-Class-Reliability-Organizations/dp/1942788002

Årets State of DevOps rapport - Konceptet bag rapporten bliver gennemgået i præsentationen herover. Du kan hente den ganske gratis fra Google https://cloud.google.com/blog/products/devops-sre/the-2019-accelerate-state-of-devops-elite-performance-productivity-and-scaling

Accelerate - Opsummering af de første 5 års State Of DevOps rapporter (2014-2018) bla med konkrete råd til hvordan man selv kan indsamle data i sin organisation for at se, hvor effektiv man er på de parametre, rapporten arbejder med https://www.amazon.com/Accelerate-Software-Performing-Technology-Organizations/dp/1942788339

Vores speakers

Henrik Harder er i dag Senior Director, TV & Streaming hos YouSee i det der hedder TV Lab. Der fungerer han i dag som co-lead, men har tidligere været product owner og leder for de andre PO's i organisationen.

I dag er hans ansvarsområder af mere ledelsesmæssigt karakter, så det handler om produkt strategi, prioritering og budget. Men Henrik har været med på det meste af rejsen og kan levende fortælle om, hvordan den agile transformation som afdelingen har været igennem har haft betydning for værdiskabelsen i afdelingen - for slet ikke at tale om trivsel.

Mads Høgstedt Danquah er partner, senior udvikler og software arkitekt i Reload med speciale i at bygge high performance web systemer med høj trafik. Mads har et dybdegående kendskab til quality assurance, devops og avanceret fejlsøgning i produktionssystemer. 

I Reload har Mads bl.a. været dybt involveret i DRs migrering til Drupal, hvor den helt store udfordring var at få systemet til at virke samtidig med, at der var over 200 journalister, der sad og brugte sitet.  

Mads har også været med til at udvikle Spejder.dk og DDS.dk, hvor han i høj grad har gjort brug af sin viden om Det Danske Spejderkorps og spejderlivet fra sit virke som spejderleder gennem mange år. 

Virker Spotify modellen?

YouSee har de seneste par året kørt med det mange kender som "Spotify-modellen". Det er et forsøg på at skalere agile teams i en større organisation - og nu er de alene i Henriks tribe "TV-LAB" omkring 200 folk. 

Spotifys tribe, chapter, guild model

Henrik fortalte om deres erfaringer fra hverdagen, hvilke udfordringer og fordele det har givet - forretningsmæssigt og menneskeligt. Det er en rasende spændende fortælling og et unikt eksempel på, hvordan en stor organisation transformerer deres måde at arbejde på.