Resultat
Minimering af risiko, ny markedsindsigt og organisatorisk læring
Arbejdet resulterede i, at den oprindelige forretningsidé og hypotese blev afkræftet. Det viste sig i forløbet, at de potentielle brugere ikke havde mulighederne til at benytte Gyldendals produktidé til fulde indenfor deres aktuelle arbejdsrammer.
Ved at skabe en let og testbar produktprototype undgik Gyldendal altså at sende et produkt på markedet, der ikke var grobund for og som ikke mødte målgruppen i den situation, de befinder sig i. Det sparede Gyldendal de mange ressourcer og kroner, det ellers ville have kostet at udvikle og lancere et produkt uden succes - og gav dem mulighed for at iterere på baggrund af deres nyvundne viden.
"Vi fik testet forretning og teknik sideløbende, så vi hele tiden kunne tilpasse målet ud fra de foreløbige resultater. Udover at give en god markedsindsigt gav det os også en række nye værktøjer, som vi kunne tage med hjem i kerneforretningen."
Malte von Sehested, Digital Forretningsudviklingschef hos Gyldendal Uddannelse
I hvert sprint arbejdede vi på at teste hypoteser ift det tekniske aspekt - noget som let kan glemmes i tidlige prototypeforløb. Vi havde fokus på at afsøge, hvordan forretningsmodellen kunne integreres med eksisterende systemer.
Samarbejdet gav Gyldendal erfaring og indsigt til selv at udbrede arbejdet indenfor den agile metoderamme i deres. Organisationen har siden valgt at integrere mange af de metoder, de blev præsenteret for, i deres videre arbejde og har fået hjælp dertil gennem workshops og sparring.
Learnings
Tidspunktet er ikke altid det rigtige
Ikke alle forretningsmodeller bliver lanceret på det rette tidspunkt, og man kan undersøge sig frem til, om tiden er moden til det, man arbejder på. At teste sine produkter i en rå og tidlig form fanger mulige dyre fejl, inden de bliver begået.