DR.dk anno 2021
Kunde
DR
Type
Website
Integration
Kompetencer
Periode
2012 - 2017

Danmarks største mediesite

Dr.dk er en mastodont i det danske medielandskab. Sitet er et af de mest besøgte i Danmark, og hver måned er der i flere end 1.4 million unikke besøgende. Et site så komplekst og omfattende er selvfølgelig et drømmeprojekt for alle, der arbejder med store webprojekter. 

For Reload gik drømmen i opfyldelse, da DR i 2012 skulle have ny leverandør og nyt system. De valgte Drupal, og Reload har brugt fire år og mere end 15.000 timer på at bygge det CMS-system, som driver dr.dk i dag og bliver sitets rygrad de næste mange år. 

DR.dk på en ipad

Systemet er lavet på redaktørernes præmisser, og det understøtter de mange krav, der er til et CMS i dag. 

Meget af vores arbejde er dog ikke synlig for de besøgende på dr.dk. Vi har nemlig bygget det bagvedliggende grundsystem, der samler data fra dusinvis af kilder.

Idet sitet selvfølgelig ikke kunne tåle nedetid, så har det været et kompliceret projekt at håndtere og lancere. Lanceringen er foregået løbende over flere år, og har været et tæt samarbejde mellem DRs udviklingafdeling og en række leverandørpartnere, herunder os og vores konsortiepartnere, Peytz og Netcompany.

DR-projektet kan sammenlignes med at udskifte alle delene i et fly - mens det er i luften.

Rasmus Luckow-Nielsen, adm. direktør, Reload

I dag er DR.dk drevet primært af DRs egne folk - hvilket hele tiden har været slutmålet.

Dr.dk er en liga for sig selv

Det er ikke kun mængden af redaktører, besøgende og subsites, som er stort på dr.dk. Det er også antallet af systemintegrationer, mængden af indhold og kravene til performance. 
Det system, vi har bygget, kan håndtere det hele og kan skalere både i mængden af indhold og i antallet af besøgende. 

Et teknisk drømmeprojekt

Vi er i Reload særligt stolte over det store aftryk vi har haft på projektet, idet det igennem langt størstedelen af projektet var vores dygtige udviklere og arkitekter der svang taktstokken i fht. den tekniske implementering.

En teknisk implementering som bl.a. har budt på et meget komplekst søgesetup (baseret på Apache SOLR), dyb integration i Microsoft AD, et større setup på Acquia Cloud og ikke mindst omfangsrige to-vejs integrationer til mere end 20 af DRs interne systemer. 

Drupal 7 har været en god integrationsplatform her, men er også blevet presset til det yderste, og vi er stolte over resultatet.

Vil du høre mere om casen?

Ring eller skriv til projektlederen fra Reload, Rasmus Luckow-Nielsen

rasmus@reload.dk

30224545